Bisnes Online - Beginner Starter

"Bisnes Online - Beginner Starter" bersama Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM) merupakan aktiviti santai PUIM untuk komuniti. Anda akan bersama 'in-person'  bersama pengalaman usahawan dalam PUIM yang dah ada pengalaman "jatuh bangun' dalam bisnes online.

Sesi ini sebenarnya fokus kepada masalah yang dialami oleh ramai orang baru dalam bisnes online. Kita dah buat beberapa survey dan dah kenalpasti beberapa masalah penting yang perlukan penyelesaian segera.




Dengan azam dan niat nak bantu anda, sesi kelas santai "Bisnes Online - Beginner Starter" dirangka BERFOKUS kepada masalah sebenar usahawan baru. Anda kena datang jika anda ada masalah;


✔  minat nak buat DROPSHIP/AGEN tapi tak tahu macam mana nak mula dengan betul

✔  dah buat DROPSHIP/AGEN tapi rasa tak best sebab komisen macam tak berbaloi

✔  tak tahu nak pilih produk apa untuk dijual

✔  nak naikkan kepercayaan prospek

✔  nak tukar prospek menjadi pembeli

Jangan risau, PUIM akan bantu anda dengan pengalaman yang ada. Apa yang penting adalah, kami nak lihat anda BERJALAN LURUS & TERUS dalam bisnes online ini. Tak SANGKUT di tengah jalan dan TERSESAT dalam kekeliruan!



Anda akan belajar


- Setting mindset dengan betul dan tepat. Silap 'tune' je boleh menyebabkan anda tenggelam lemas dan karam dalam bisnes! Wajib tahu!


- Pemilihan produk. Ada beberapa langkah penting yang selalu ditinggalkan oleh mereka yang baru nak mula bisnes online. Dari isu 'produk fit', margin calculation, saringan vendor sampai ke platform dropship semuanya mempunyai point tapisan. Belajar rahsia sulit ini!


- Prospect Profiling. Ramai orang cakap tentang Customer Avatar tapi keliru apa sebenarnya fokus utama avatar ini dan apa aspek yang perlu dititikberatkan dalam tajuk ini.


- Flow bisnes online yang sebenar. Anda akan tahu apa sebenarnya komponen yang perlu diutamakan dan bagaimana susunan sebenar dalam bisnes online. Objektif marketing dan sales selalunya berbeza mengikut planning dan tetapan asal bisnes model yang dipilih.


Okeh PUIM! Saya nak join! Bila program ini dan bagaimana nak join?


Program ini akan kita buat dalam tempoh 4 jam sahaja. Lebih kepada kelas santai untuk 10 ORANG sahaja buat masa ini. Kiranya siapa cepat dia dapat lah! Maklumat program seperti di bawah;


Tarikh: 17 MAC 2019
Masa: 9AM - 1PM (4 jam)
Yuran: RM30 (seorang) / RM50 (berdua)
Lokasi: B -19-01, EVO Soho Suites, Bandar Baru Bangi, SELANGOR



ANGGAP INI HADIAH DARIPADA PUIM UNTUK ANDA!

Terus buat pendaftaran di bawah. Jika borang tak dapat diisi, ertinya KOUTA PENUH.



Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Bisnes Online - Beginner Starter HABIS STOK
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Pengendalian (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Log Masuk atau
Maklumat prospek seperti Email / No fon / Audience

BUTIRAN PESERTA

BUTIRAN PEMBAYARAN


PENGESAHAN


Maklumat Peniaga

Persatuan Usahawan Internet Malaysia
salam@puim.my